EOHU issues three orders for essential businesses

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EOHU issues three orders for essential businesses

THE COUNTY - In order to further limit the number of COVID-19 infections in the region, the Eastern Ontario Health Unit (EOHU) has issued three new Orders for businesses deemed essential, pursuant to section 22 of the Health Protection and Promotion Act (HPPA).

The Orders, which come into effect at 11:59 P.M. on April 29th, are part of the health unit’s continuing effort to limit the number of cases of COVID-19 across the United Counties of Stormont, Dundas and Glengarry, the United Counties of Prescott and Russell, and the City of Cornwall.

“I have issued these Orders today as it is crucial for the community to continue to adhere to public health measures aimed at limiting the spread of COVID-19,” says Dr. Paul Roumeliotis, Medical Officer of Health at the EOHU. “The measures we put in place up to now are working and we’re succeeding at flattening the curve, but we’re not out of the woods yet.”

Amended Order for Owners, Operators, and Administrators of Essential Businesses

The EOHU has issued an Order for the following essential businesses, which amends the Order issued on April 3rd:

  • Supermarkets and grocery stores
  • Convenience stores
  • Discount and big box retailers selling groceries
  • Beer, wine and liquor stores
  • Pharmacies
  • All other businesses that allow, pursuant to the EMCPA, public access to the place of business including places where members of the public are served in person

The new Order increases the number of retailers that must adhere to measures aiming to ensure crowd control, implementing hygiene/disinfectant procedures, the screening and training of employees, and other measures to limit the spread of COVID-19. Full details of the Order are available at www.EOHU.ca.

Orders for Businesses Offering Curb Side Pick-Up and Drive-Through Services

The EOHU has also issued two new Orders for all businesses offering curb side pick-up and drive-through services.

Businesses offering curb side pick-up as an alternative method of sale must adopt measures to ensure crowd control in the pick-up area, proper hygiene/disinfection procedures for employees and the packages they are delivering, as well as screening and training procedures for staff.

Restaurants that provide drive-through services must adhere to similar measures to ensure the safety of all staff and clients.

For more information about the Orders issued by Dr. Roumeliotis, please consult the official documents on the EOHU’s website.

For more information about COVID-19, please consult EOHU.ca/coronavirus and Ontario’s website at Ontario.ca/coronavirus.

 

Le BSEO émet trois ordres visant les entreprises essentielles

Dans le but de limiter davantage les infections au COVID-19 dans la région, le Bureau de santé de l’est de l’Ontario (BSEO) a émis trois nouveaux ordres visant les entreprises jugées essentielles, en vertu de l’article 22 de la Loi sur la promotion et la protection de la santé (LPPS).

Ces ordres, qui entrent en vigueur à 23h59 le 29 avril, font partie de l’effort constant du bureau de santé pour limiter le nombre de cas de COVID-19 dans les Comtés unis de Stormont, Dundas et Glengarry, les Comtés unis de Prescott et Russell, et la ville de Cornwall.

« J’ai émis ces ordres parce qu’il est crucial que la communauté continue d’adhérer aux mesures de santé publique qui visent à limiter la propagation du COVID-19 », dit Dr Paul Roumeliotis, Médecin hygiéniste du BSEO. « Les mesures mises en place jusqu’à présent fonctionnent. On arrive à aplatir la courbe de progression – mais on n’est pas encore sortis du bois. »

Ordre modifié visant les propriétaires, les exploitants et les administrateurs d’entreprises essentielles

Le BSEO a émis un ordre visant les entreprises essentielles suivantes, qui modifie l’ordre du 3 avril dernier :

  • Les supermarchés et les épiceries
  • Les dépanneurs
  • Les détaillants à marge réduite et les grandes surfaces de détail qui vendent des produits alimentaires
  • Les magasins de bière, de vin et de spiritueux
  • Les pharmacies
  • Toutes les autres entreprises, telles que permises par la LPCGSU, qui permettent au public d’accéder au lieu d’affaires, y compris les lieux où les membres du public sont servis en personne

Le nouvel ordre augmente le nombre de détaillants qui sont tenus de respecter les mesures visant le contrôle de la foule, la mise en place de procédures d’hygiène et de désinfection, le dépistage et la formation des employés, et les autres mesures pour limiter la progression du COVID-19. L’ensemble des détails de l’ordre sont disponibles à www.BSEO.ca.

Les ordres à l’intention des entreprises offrant la collecte sur le trottoir et le service au volant

Le BSEO a aussi émis deux nouveaux ordres à l’intention de toutes les entreprises qui offrent la collecte sur le trottoir et les services au volant.

Les entreprises qui offrent la collecte sur le trottoir comme autre méthode de vente doivent adopter des mesures pour assurer le contrôle de la foule dans la zone de collecte, des procédures d’hygiène et de désinfection appropriées pour les employés et les cols qui sont livrés, ainsi que les procédures de dépistage et de formation des employés.

Les restaurants qui offrent le service au volant doivent adhérer à des mesures similaires pour assurer la sécurité de tout le personnel et des clients.

Pour les détails concernant les ordres émis par Dr Roumeliotis, veuillez consulter les documents officiels sur le site Web du BSEO.

Pour de plus amples renseignements concernant le COVID-19, veuillez consulter BSEO.ca/coronavirus et le site Web provincial à Ontario.ca/coronavirus.